Kristiina Harju esittäytyy

Olen toiminut ihmisten kehittäjänä - esimiehenä, konsulttina ja koutsina - yli 30 vuotta. Osan aikaa olen työskennellyt sekä yksityisissä että julkisissa organisaatioissa, mutta viimeiset 26 vuotta oman yrityksen palveluksessa: vuosina 1987-2013 Fakta & Fiktio Oy:ssä, vuodesta 2013 HARJU Consulting Oy:ssä.

Olen kirjoittanut yhdeksän kirjaa, pääasiassa johtamiseen liittyvää. Tällä hetkellä on tekeillä kaksi teosta, aivan toisenlaisesta maailmasta ..

Nykyään olen pääasiassa keskittynyt henkilökohtaiseen kehittämistyöhön: johdon coachingiin ja erilaisiin mentorointeihin.

KRISTIINA harmaa hymy rajattu käännetty

Koulutus:

* FM (käyttäytymis- ja bisnestieteitä - lisäksi ilmaisutieteitä, markkinointia ja teoreettista filosofiaa)
* Kansainvälisesti sertifioitu coach PCC/ International Coach Federation
* Advanced Certified Corporate Coach/ Coach University
* Team Coach/ Team Coach Institute
* Organisaatiokonsultti/ FINOD
* Johdon työnohjaaja/ JTO
* Kansainvälisesti sertifioitu Enneagram Teacher/ AETNT - Trifold School of Enneagram Studies
* Kansainvälisesti sertifioitu Surutyön ohjaaja/ Sorg Institut - Grief Recovery Institute

 


Ilonhetkiä:

* Tulin valituksi vuonna 2006 Vuoden Kouluttajaksi (Talouselämä-lehti). Kiitos tunnustuksesta, arvostan sitä paljon!

* Yritykselleni Fakta & Fiktio Oy:lle myönnettiin aikanani, vuonna 2008, International Star Award for Leadership in Quality In Platinum Category (B.I.D.) -huomionosoitus 
laadukkaasta työstä asiakkaiden hyväksi. Sen tekee merkittäväksi se, että se myönnetään pääasiassa suosituksesta.

* Kehittämäni Certified PROGRESS COACH® -valmennusohjelma sai kansainvälisen ACSTH-akkreditoinnin vuonna 2010. Vastaavan virallisen koulutusstatuksen Suomessa ovat saaneet vain muutamat organisaatiot.

* Unelmat ja onnistuminen ovat työni keskeisiä "kiihokkeita". Kehitin noin 20 vuotta sitten "Aarrekartta - luo unelmasi todeksi!® -yksilövalmennuksen. Sitä on toteutettu kuudessa Euroopan maassa ja lisäksi Etelä-Afrikassa. Valmennukseen on osallistunut reilusti yli 3000 henkilöä. Palautteina on tullut Huikeita Onnistumistarinoita.

* Jokaisen kirjan julkaisuhetki on suonut aihetta iloon. Näitä hetkiä on kertynyt tähän mennessä yhdeksän. Lisää kirjoja on tekeillä!


* Kaikkein tärkeimmät onnistumisen tunteet olen saanut asiakkaiden menestyksistä omalla elämänpolullaan.

Palautteita asiakkailta:

"Työskentelen toimitusjohtajana suuressa organisaatiossa. Olen saanut coachausta Kristiina Harjulta jo pitkään. Coaching on auttanut minua selkiyttämään rooliani toimitusjohtajana sekä löytämään juuri itselleni sopivan tavan johtaa. Kristiina Harjun coachauksessa tutuksi on tullut enneagrammi-malli, joka on antanut toimivan työkalun lisätä ymmärrystä ihmisistä ja siitä, miksi he käyttäytyvät kuten käyttäytyvät. Tämä on auttanut mm. löytämään uusia näkökulmia valmistautuessani neuvotteluihin ja muihin haasteisiin."
Marja Pihnala, toimitusjohtaja, Invalidiliitto

“Minulla on ollut ilo tutustua Kristiinaan ensimmäisen kerran vuonna 2006. Todellisena ihmistuntijana Kristiinalla on taito temmata ihmiset mukaansa ja saada erilaiset persoonat loistamaan omina itsenään. Kristiinan useiden vuosien kokemus mahdollistaa asioiden tarkastelun erilaisista näkökulmista. Lisäksi hän tuo mukaan keskusteluun aina runsaasti käytännön esimerkkejä.” 
Atte Hellsten, Controller, Stora Enso Oyj

"Olen tehnyt yhteisyötä Kristiina Harjun kanssa vuodesta 2010 business coachingin ja tiimini fasilitoinnin merkeissä. Suosittelen Kristiinaa kaikille niille henkilöille ja työyhteisöille, jotka haluavat  hyötyät rautaisen ammattilaisen varmaotteisesta ja tavoitteellisesta valmennuksesta. Kristiina on avannut minulle täysin uudenlaisia näkökulmia työelämän ongelmatilanteisiin sekä jatkuvuutta coachingin avulla itseni kehittämiseen."
Tea Lummi, Unit Manager, Mundipharma Oy

"Kun vuonna 2011 halusin muuttaa työelämäni rakennetta, Kristiinan kanssa käydyt coaching-rupeamat selkiyttivät muutosprosessin aiheuttamaa epävarmuuden tilaa ja inspiroivat tuoreisiin ratkaisuihin."
Eero Nuutinen, toimitusjohtaja, hallitusammattilainen, Accon Oy

”Kristiinan ihmistuntemus on kuulaan kokemuksellinen - yhtä lailla ajattelija kuin kuuntelija. Hän pystyy yhdistämään tarvitsemansa analyyttiset rakenteet vahvaan intuitioon löytäen näin yllättäviäkin näkökulmia mitä erilaisimpiin tilanteisiin, niin organisaatio- kuin yksilötasolla. Olen kokenut avartavana myös hänen kokonaisvaltaisen avoimuutensa, joka huomioi ihmisen monikerroksisuuden.”
Gustav Djupsjöbacka, rehtori, professori, Sibelius Akatemia

"Kristiina built a solid coaching relationship by thinking me as a human being, not just a business professional. She was willing to be involved in the big picture, not just the details. In the coaching process and the method she is focusing on learning and how the learning process is moving forward by giving the link between cause and effect.  At the same time she is also focusing on short and long term business goals. Kristiina has not been only an advisor, but also a friend and confidante. I recommend without hesitation to engage Kristiina and the method she is using."
Marko Lavikainen, managing director, Gofort Ltd.


Työskentelen suomeksi. Jag jobbar på svenska. I work in English.